Каталог статей
У категорії матеріалів: 1 Показано матеріалів: 1-1 |
|
Сортувати по:
Даті ·
Назві ·
Рейтингу ·
Коментарям ·
Переглядам
Берест можна заготовляти у будь-який час року. Але найміцніша і
найгнучкіша кора буває на початку літа, чи восени у цей період верхні
шари бересту легко відокремлюються від кори. Для практичності у
використанні матеріалу знімаємо кору зі стовбурів беріз діаметром від 20
см і більше, оскільки отримаємо шматки бересту більших розмірів що
цінно. Знімаємо бересту ми лише з давно повалених і відмерлих дерев, а
ні в якому разі не з живого дерева. Якщо стовбур берези сухий, чи
пролежав на землі у вологості кілька років, кора з нього знімається дуже
легко, оскільки шар камбію між корою і деревиною знищений. Декоративною
особливістю такого бересту є темно-коричневий або червоно-коричневий
колір внутрішнього шару. |
|
Статистика
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|