П`ятниця, 17.05.2024, 12:26
Вітаю Вас Гість | RSS

Береста: малюнок-сувенір

Каталог статей

Головна » Статті » Заготівля та зберігання бересту

У категорії матеріалів: 1
Показано матеріалів: 1-1

Сортувати по: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам
Берест можна заготовляти у будь-який час року. Але найміцніша і найгнучкіша кора буває на початку літа, чи восени у цей період верхні шари бересту легко відокремлюються від кори. Для практичності у використанні матеріалу знімаємо кору зі стовбурів беріз діаметром від 20 см і більше, оскільки отримаємо шматки бересту більших розмірів що цінно. Знімаємо бересту ми лише з давно повалених і відмерлих дерев, а ні в якому разі не з живого дерева. Якщо стовбур берези сухий, чи пролежав на землі у вологості кілька років, кора з нього знімається дуже легко, оскільки шар камбію між корою і деревиною знищений. Декоративною особливістю такого бересту є темно-коричневий або червоно-коричневий колір внутрішнього шару.
Заготівля та зберігання бересту | Переглядів: 1666 | Author: Крутченко Лілія Володимирівна | Додав: AmeLi | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Форма входу
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 16
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0